H 3100 Salgótarján, Acélgyári út 24. +36 32 414 751 petofi@petofi-starjan.edu.hu

rarend etlapKRÉTA e-NaplócontactÖkoiskola

 

Andris széke üresen maradt ... 😢

Andris széke üresen maradt az 1. osztályban májusban a pandémia utáni visszatérésünkkor.


Nincs jól..., kórházban van..., operálták, ... Jöttek a hírek az osztályfőnöknek szinte egyik napról a másikra.
Minden édesanya rémálmát mesélte el a napokban a kisfiú anyukája. Tavasszal kezdődtek a gyanús tünetek, Andris sokat fájlalta a fejét. Később a panaszok gyakoribbá, majd mindennapossá váltak. A fejfájást rövid időn belül hányinger és naponta többszöri hányás kísérte. Természetszerűen az orvosok koronavírusra gyanakodtak, ez irányba indultak a vizsgálatok. A negatív tesztek sorozata után, május 27-én MR - en tumort diagnosztizáltak az agyvelőben, amit még aznap az Országos Idegsebészeti Klinikán megerősítettek. 😔 Másnap sürgős operáció, szövettan és a legrosszabb, amire számítottak szülők és orvosok: rosszindulatú daganat. Még két sürgős műtét a kisagyban egy hónap leforgása alatt. Közben nem várt szövődmények, agyhártyagyulladás, élet-halál közti állapotok: „a 24 óra majd eldönti, hogy életben marad-e...😢
Több hetes mélyaltatás, lassú, küzdelmes lábadozás,… mindez 7 évesen. Egész testre kiterjedő mozgás, evés-ivás-rágás, beszéd, szobatisztaság kiesése, majd újra építése, 30 sugár… és a sornak itt még nincs vége.
Mára sokat gyógyult Andriskánk. 🥰Újra jár, önállóan étkezik, beszél, sőt az írás-olvasás funkciói is kezdenek visszatérni. Erős akarattal, kitartással és kellő optimizmussal tesz eleget a sors kihívásainak. A teljes felépülés azonban még nagyon hosszú folyamat lesz.
A szűkebb és tágabb család anyagi tartalékai kimerülőben. Felhívással fordulunk mindazok felé, akik tehetik, segítsék Andris további gyógykezelését. A család számára a legkisebb támogatás is nagy segítség lehet.
Bankszámlaszám: Berki Evelin 11773418-00782917 – OTP. A megjegyzés rovatba kérik, hogy tüntessék fel: Andris gyógyulásáért!

Köszönjük az esetleges támogatását! 🤗❤️

Iskolánkban Covid-19 vírussal
fertőzött személyek száma:
0 fő